Communicatiekloof dichten met sleutelelement

Volgens president Santokhi is de communicatie van de regering met het volk zeer slecht te noemen. Uit gegevens verzameld uit een masterclass van Kolberg mediatraining en consultancy wordt gesteld dat het vermogen om effectief te communiceren met doelgroepen, een van de meest essentiële vaardigheden voor organisaties, bedrijven en overheidsinstanties is.

“Hoewel de communicatiemethoden zijn geëvolueerd en we allerlei technische hulpmiddelen hebben om ons te helpen, zijn er nog steeds momenten waarop hiaten in de communicatie kunnen optreden”, aldus de inleider van Kolberg. Zelfs met de intrede van sociale media, komen onze berichten niet altijd over zoals bedoeld, omdat er vaak een “sleutelelement” in de overdracht van informatie ontbreekt, aldus de inleider.

Wat het meest in het oog springt, is wanneer de communicatie tussen verschillende relaties binnen en buiten een organisatie niet goed verloopt, we spreken dan van een communicatiekloof. Deze duidt vaak op een situatie waarin slechte communicatie (bijvoorbeeld verkeerde interpretaties, eenrichtingscommunicatie, late communicatie) de prestaties en de relaties tussen medewerkers en doelgroepen binnen een organisatie belemmeren.

Moderne communicatiemechanismen evolueren zo snel dat overheden, bedrijven en organisaties moeite hebben om die bij te benen. De steeds toenemende verwachtingen van het algemeen publiek, oftewel het volk, maken het communiceren ingewikkelder.

More
articles