Bee hoopt diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Oekraïne op gang te brengen

Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft gisteren een virtueel kennismakingsgesprek gevoerd met de Oekraïense parlementsvoorzitter Ruslan Stefanchuk. Suriname en Oekraïne zijn op 20 september 2006, diplomatieke betrekkingen aangegaan. Hoewel er sprake is van enige diplomatieke betrekkingen en samenwerking tussen de twee landen, is de algemene relatie niet uitgebreid. Nu de parlementsvoorzitters met elkaar kennis hebben gemaakt, hoopt Bee de diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Oekraïne op gang te brengen.

De crisis in Oekraïne herinnert ons volgens Bee eraan, hoe vooruitziende diplomatieke conflicten opgelost kunnen worden voordat ze uit de hand lopen. Bee stelt voor een parlementaire vriendschapsgroep op te richten en hoopt hiermee de aanzet te geven om de banden tussen beide landen te versterken.

Suriname heeft geen ambassade in Oekraïne en omgekeerd is dat ook niet het geval.

Er zijn de afgelopen jaren ook geen bezoeken op hoog niveau geweest tussen de twee landen. De ambassade van Oekraïne is in Brazilië gevestigd.

Het voortdurende conflict tussen Oekraïne en Rusland heeft geleid tot complexe geopolitieke dynamieken en diplomatieke inspanningen. Diplomatie heeft een belangrijke rol gespeeld om de spanningen te verminderen. Veel landen, waaronder Suriname, hebben hun solidariteit betuigd met Oekraïne en het optreden van Rusland veroordeeld.

More
articles