Kersten Group maakt zich klaar om volgende generaties te dienen

Op 29 juni 2023 bestaat C. Kersten en Co. N.V., 255 jaar. De groep van bedrijven is de afgelopen jaren sterk gegroeid. In 2022 is een nieuw strategisch plan ontwikkeld waarin de nieuwe visie en ontwikkelrichtingen zijn uitgewerkt. Het centrale thema voor de komende vijf jaar is het verder versterken en uitdragen van de ‘One Kersten Vision’. Als onderdeel van de ‘One Kersten Vision’, is ervoor gekozen om ook een nieuwe huisstijl te ontwikkelen. In het kader hiervan werd gisteren het nieuwe logo gelanceerd dat gebaseerd is op het symbool voor oneindigheid, dat in dit geval verwijst naar de succesvolle geschiedenis van 255 jaar en het volste vertrouwen in de toekomst, een ketting welke staat voor kracht en betrouwbaarheid. De nieuwe slogan: ‘The mark of a choice well made’, vindt haar bestaansrecht in de erkenning dat het niet gaat om een toeval, maar een weloverwogen beslissing om te kiezen voor de Kersten Brand.

“Een zeer bewuste keuze voor de hoge kwaliteit, excellente service en consistente betrouwbaarheid van onze producten en diensten”, aldus Kersten CCO, Kurt van Essen. Volgens hem hecht de Kersten Group veel waarde aan de omgeving waarin zij opereert, kent haar sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid en ziet de mens als belangrijkste factor. “Wij zijn er al 255 jaar voor verschillende generaties en wederzijds voordeel zijn waarden die de organisatie weerspiegelen in haar kern. Kersten zal ook de komende generaties blijven bedienen vanuit haar nieuwe visie en klantgerichte benadering”, benadrukt de CCO.

Fresh look

De Kersten Group is verdeeld in verschillende divisies. We kennen Kersten Motors die valt onder de Motors & Industrial Equipment divisie. Deze divisie speelt een leidende rol met sterke merken in de automarkt. Daarbij leveren Surmac Suriname en Surmac Frans-Guyana, machines en apparatuur voor de mijnbouw, building and construction, energie- en maritieme sector in Suriname.

In de Building & Construction divisie zijn Kersten Alginco, Kersten BEM en Argos Suriname actief. In de distributie divisie speelt Kersten een prominente rol in het leveren van farmaceutische producten en medische apparatuur. De divisie Hospitality bestaat uit Popeyes Louisiana Kitchen, het nieuwe Radisson Hotel dat in 2024 wordt geopend en het Berg en Dal Amazonia Wellness Resort.  Over Berg en Dal vertelde de CFO, Imani van Klaveren, dat het resort is meegenomen in de bedrijfsstructuur. “We weten inmiddels allemaal dat Berg en Dal vorig jaar is ondergelopen en als we kijken naar de verandering in het klimaat, dan is de verwachting dat het weer kan gebeuren. Maar we zijn wel aan het kijken op welke manier we verder kunnen gaan en ook wat niet kan. Er zijn ook wat bouwtechnische zaken bij komen kijken en de grondinspectie moeten wij ook doen, omdat we onlangs te maken hebben gekregen met omvallende bomen, vanwege het water dat bleef staan. Nu op dezelfde manier doorgaan is niet de bedoeling, maar we zijn wel aan het nadenken hoe wij Berg en Dal zullen voorzetten. Het is geen einde, er is wel perspectief, maar alles moet eerst op een rij worden gezet”, aldus Van Klaveren.

‘’De Kersten Group had in 2006 al een re-branding gedaan, maar toen er werd gesproken met het personeel en klanten, kwamen we erachter dat men Kersten nog steeds associeert met het warenhuis. Maar Kersten heeft zoveel nieuwe merken, andere grote bedrijven, en heeft stappen gemaakt in additionele sectoren en dan is het wel van belang om die fresh look ook aan de gemeenschap te laten zien. Kersten is nu veel meer”, benadrukt Van Klaveren.

Groei, winstgevend

Vishal Jadnanansing begon in 2017 als CFO van de Kersten Group en bekleedt thans de functie van CEO. “Als we kijken naar wat we hebben gedaan de afgelopen periode, zijn in ieder geval vrijwel alle bedrijven van de Kersten Group winstgevend geworden. In het verleden was dat niet helemaal het geval, maar dat is nu wel zo, vandaar dat wij hebben besloten nadat wij het strategisch plan 2017-2022 achter de rug hadden, dat wij met een nieuw plan moesten komen, zodat wij ons verder kunnen focussen op de verdere groei van de organisatie. Wij denken ook aan nieuwe bedrijven en groeien in de offshore en gassector”, zegt Jadanansing.  In aanloop naar de toekomst, heeft Kersten ook plannen voor de ontwikkeling van de offshore olie, vandaar dat de Energy divisie bestaat uit een Training Academy voor de olie- en gassector gebaseerd op internationale standaarden. Ook levert Kersten Environmental Services oplossingen voor het verwerken van afvalstromen op milieuvriendelijke wijze. “Volgende week maandag tijdens de opening van de Suriname Energy, Oil and Gas Summit (SEOGS), staat de Kersten Group als eerst in het programma opgenomen om het nieuwste bedrijf te introduceren”, aldus Jadnanansing.

-door Gladys Findlay-

 

More
articles