Guyana en Suriname centraal op Petroleum Engineering Conference

De Latin America and the Caribbean Petroleum Engineering Conference (LACPEC), zal de nieuwe exploratiegrenzen – Guyana en Suriname – belichten en de vorderingen van de regio in de energie-industrie laten zien. De conferentie, bekend als het belangrijkste technische evenement voor exploratie- en productietechnologie in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, zal technische papers en panelsessies bevatten die zich richten op ‘Engineered opportunities: Technologies shaping the energy landscape’.

Het opmerkelijke succes van Guyana op het gebied van olie- en gasproductie zal een van de belangrijkste hoogtepunten zijn bij de LACPEC. Guyana, gelegen aan de noordoostkust van Zuid-Amerika, is snel uitgegroeid tot een belangrijke speler op de wereldwijde energiemarkt. Met grote ontdekkingen in zijn offshore Stabroek-blok, be-heerd door ExxonMobil, heeft Guyana enorme koolwaterstofreserves ontsloten – 11 miljard winbare vaten om precies te zijn – waardoor de economische vooruitzichten van het land zijn veranderd.

De technische papers en presentaties op LACPEC gaan in op de innovatieve technologieën en strategieën die Guyana’s olie- en gasproductiesucces mogelijk hebben gemaakt.

Suriname krijgt ook aandacht aan de exploratiekant, met name met zijn offshore Blok 58. Terwijl Suriname nog steeds wacht op een definitieve investeringsbeslissing (FID) van TotalEnergies en APA Corporation voor Blok 58, zijn de opwinding en anticipatie van de regio over het koolwaterstofpotentieel voelbaar. De conferentie zal licht werpen op de inspanningen van Suriname om dit blok te ontwikkelen en de bijbehorende uitdagingen en kansen te verkennen.

Tijdens de conferentie komen experts uit de industrie, onderzoekers en belanghebbenden samen om kennis en inzichten uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van exploratie- en productietechnologie. Technische papers zullen ook innovatieve veldtoepassingen presenteren, terwijl panelsessies de rol van wetenschap, middelen en mensen bij het vormgeven van energieoplossingen in de regio zullen behandelen. De conferentie heeft tot doel de samenwerking en het delen van best practices te bevorderen om de vooruitgang in de Latijns-Amerikaanse en Caribische energie-industrie verder te stimuleren.

LACPEC biedt een platform voor marktleiders om zinvolle discussies aan te gaan, geavanceerde technologieën te verkennen en duurzame praktijken te promoten. Het dient als een manier voor bedrijven, overheden en de academische wereld om samen te werken en bij te dragen aan de voortdurende evolutie van het energielandschap. De conferentie dient als een bewijs van de groeiende betekenis van de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio in de mondiale energiesector, terwijl het de mogelijkheden voor toekomstige ontwikkelingen in Guyana, Suriname en daarbuiten laat zien.

More
articles