Voorbereiding brug over Corantijnrivier verloopt goed

Naam bouwbedrijf binnenkort bekend

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft meegedeeld, dat over drie maanden bekend zal worden gemaakt, welk bouwbedrijf de brug over de Corantijnrivier gaat bouwen.

Nurmohamed zegt, dat er een grote meerwaarde is bij de opzet van de te bouwen oeververbinding. “Het wachten is nu op de inzendingen en de ontwerpen, die de bedrijven indienen en wat de kosten daarvoor zullen zijn. Simultaan zijn wij ook bezig met de financieringsverzoeken”, aldus de minister.

De spin-off effecten van de bouw van de brug zullen niet gelijk duidelijk worden. ‘’De spin-off moet je zien, maar weliswaar hier op een grote schaal, net als de spin-off van de Wijdenboschbrug toentertijd’’, aldus de minister. Volgens hem zal er weinig rendement zijn in het begin, maar uiteindelijk zal blijken dat het enorm veel zal opleveren. De bouw van woningen in het district Commewijne nam ook enorm toe, na de bouw van de Wijdenboschbrug. De minister benadrukte dat de productie en de industrie ook een impuls hadden moesten krijgen, wat jammer genoeg niet is gebeurd.

Vervolgens zei Nurmohamed, dat de schaal van de boost bij de Corantijnbrug veel groter zal zijn, dit omdat de focus vooral op de productie, industrie en het toerisme zal liggen.

“Je gaat geen woningen zien verrijzen links en rechts van de grens. Er zullen wel bedrijven gebouwd worden”, aldus Nurmohamed. Hij zei dat als de olie-industrie verder is gevorderd, er ook een behoorlijke spin-off ten aanzien daarvan, te zien zal zijn. ‘’Dus de effecten van de bouw van de brug zie je niet vandaag, maar in de komende jaren.

De voorbereiding en het plan voor een tweede brug naar Commewijne, verlopen ook goed. Er zijn drie geïnteresseerde bedrijven die in staat zijn de brug te bouwen. inmiddels wordt er gewacht op de ontwerpen en de kostencalculaties. De media zullen op de hoogte worden gesteld, zodra er meer informatie is omtrent de komende trajecten omtrent de bouw van de bruggen.

Noot van De West: De minister rept met geen woord over bij wie de jurisdictie van de Corantijnbrug zal rusten. En daar gaat het ook voornamelijk om.

More
articles