Administratie Saya nog niet vrijgegeven

De ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon heeft afgelopen week tijdens een rechtszitting weten dat de rekeningen waarop er beslag zou zijn gelegd, nog steeds niet zijn vrijgegeven. Volgens de advocaat van Saya heeft onderzoek uitgewezen, dat de rekeningen niet voor een ander doeleinde zijn gebruikt. Ook de in beslag genomen administratie, is nog niet terecht. Volgens de advocaat heeft hij het Openbaar Ministerie enkele malen aangeschreven, de documenten en laptops vrij te geven, maar kan niet worden achterhaald, waar deze zaken zijn. Hij zegt dat hem wordt voorgehouden dat zaken verspreid liggen, maar dat ze er wel moeten zijn. Echter kan de ondernemer, niet goed functioneren gezien belangrijke informatie van klanten opgeslagen ligt in de laptops.

Kantonrechter Lydia Ravenberg liet naar aanleiding van de klacht aan haar gericht weten, dat ze geen beslissing kan nemen over deze zaken, die geen deel uitmaken van het strafdossier. De inbeslagname blijkt niet te zijn opgetekend, althans niet zijn opgestuurd naar de rechter. Hoewel de rechter zich niet formeel inliet met de situatie, maakte ze wel duidelijk, dat het OM op een verkeerd spoor zit. “U begrijpt natuurlijk, dat dit toch niet kan”, aldus de rechter. Tegen de raadsman merkte ze op, dat die wel weet welke weg deze moet bewandelen.

De advocaat stelde zich af te vragen, of de justitiële autoriteiten een onderzoek doen, of dat ze erop uit zijn, een ondernemer te ‘vernietigen’. Hij heeft meerdere keren aangegeven dat de in beslagnamen niet zijn geschied, conform de wettelijke voorschriften.

More
articles