Staatsolie sluit biedronde diepwaterblokken af

Staatsolie heeft de succesvolle afsluiting aangekondigd van zijn Demerara-biedronde 2022-2023, die zes blokken omvat. Volgens Staatsolie heeft het op drie van de aangeboden blokken gekwalificeerde biedingen ontvangen van verschillende bedrijven en/of consortia.

“We bedanken alle bedrijven die interesse hebben getoond in Surinames Demerara Open Areaal. We gaan nu verder met de evaluatie van het bod”, aldus het bedrijf. ‘’De winnende bieders zullen vóór 30 juni 2023 bericht ontvangen om de daaruit voortvloeiende Production Sharing Contracts (PSC’s) af te sluiten. De namen van de bedrijven worden bekendgemaakt bij de ondertekening van de contracten”, aldus Staatsolie.

De Demerara-biedronde van Suriname liep van november 2022 tot 31 mei 2023 en omvatte diepwaterblokken in het noordoostelijke deel van het offshore gebied van Suriname die een geologisch gedefinieerde structuur, het Demerara-plateau, bedekken.

Het boren in dit deel van het bassin werd gedaan door meerdere operators, met name Tullow Oil en Kosmos Energy. Een niet-commerciële gasontdekking werd gedaan door Tullow in 2017, met de Araku 1 NFW in blok 54, en er zijn drie 3D seismische onderzoeken uitgevoerd in het gebied tussen 2012 en 2015.

In december had S&P Global het bod en dat van Guyana gerangschikt als twee die verdere investeringen zullen aantrekken die nodig zijn om de ontwikkeling van een concurrerende wereldwijde olieomgeving te stimuleren. Door middel van deze biedrondes zei S&P, dat de regeringen van Guyana en Suriname hun intenties aan de markt duidelijk hebben gemaakt om hun koolwaterstofpotentieel grondig te beoordelen. Op basis van de ontdekkingsboom die van start is gegaan in het Stabroek-blok, zei S&P dat alle ogen gericht zijn op de komende biedrondes, die meer miljarden vaten aan middelen kunnen ontgrendelen die in de toekomst nodig zullen zijn.

More
articles