Nurmohamed: ‘Geen asfalt om wegen te repareren’

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken (OW), heeft deze week voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) meegedeeld dat er voorlopig geen asfalt kan worden verkregen uit de asfaltplant. Dit heeft tot gevolg, dat de kuilen in de meeste wegen, niet kunnen worden aanpakt. Volgens de minister heeft hij inderdaad klachten gekregen van grote kuilen in bepaalde wegen, maar moet er nu gewerkt worden aan een structurele aanpak van de infrastructuur. Echter zijn de middelen niet toereikend volgens de minister, en moet volstaan worden met lapwerkzaamheden. “Het probleem is dat wij de afgelopen week geen asfalt hebben kunnen krijgen, waardoor de kuilen er nog zijn”, aldus Nurmohamed.

De minister raadt bestuurders van voertuigen aan voorzichtig te rijden, omdat zijn ministerie op dit ogenblik niet meer kan doen dan het oplappen van de kraters die in veel asfaltwegen zijn ontstaan. De bewindsman zegt inderdaad de vele klachten te hebben ontvangen, dat bestuurders een lekke band opliepen na in zo een krater terecht te zijn gekomen of dat er enige schade aan het voertuig is ontstaan. Echter kan hij momenteel slechts adviseren vooral in de regenperiode goed uit te kijken en vooral rustig te rijden. Nurmohamed beloofde de wegen te zullen aanpakken, zodra het asfalt weer beschikbaar is.

De bewindsman doet een beroep op burgers om de locatie van de kraters direct door te geven aan de klachtenunit van OW, facebook, via het districtscommissariaat, de bestuursopzichter of het ressortraadslid.

 

More
articles