Kiesregeling moet efficiënter worden behandeld

De behandeling van de Wet Ambtenarenpensioen stond gisteren op de agenda van het parlement. Volgens Stephen Tsang, NDP-parlementariër,  draagt de wet Ambtenarenpensioen zoals het nu is, zijn goedkeuring niet. Dat heeft hij in gesprek met een lokaal medium medegedeeld. “Het kan niet zo zijn dat de minister tot twee keer toe al ambtenaren zit te bedreigen zonder wettelijke basis en dan moeten wij in  DNA alles voor hem in orde maken. Ik denk niet dat dat zo gaat”, aldus Tsang.

Volgens hem zijn er  een aantal goede dingen zoals de wijziging van de Pensioenwet, maar er zijn ook een aantal zaken die anders kunnen. Ook de academische week is al langer dan een maand geleden geweest en er wordt maar niets gedaan wat betreft de wet omtrent de kiesregeling. Tsang zegt dat er alleen andere wetten op de agenda komen die naar zijn mening minder van belang zijn op dit moment. De samenleving en de oppositie willen de garantie hebben dat de verkiezingen op 25 mei 2025 zullen doorgaan. Wanneer de leiding van DNA van plan is om bepaalde dingen door te drukken, dan is te zien dat dat heel gauw gebeurt; waarom niet met de kiesregeling, vraagt Tsang zich af.

Vervolgens zegt hij dat alles on hold gezet zou moeten worden en de kieswet op de agenda gezet moet worden, maar dat gebeurt helaas nog niet. “Als dit niet gebeurt komen de verkiezingen in gedrang. De kiesregeling  zou voor augustus aangepast moeten worden, maar er wordt geen aanstalten gemaakt door de regering noch DNA en dat is jammer,” aldus Tsang.

More
articles