‘Suriname zal langzaam uit de crisis geraken’

Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt dat Suriname langzaam uit de crisis zal geraken. Dit zei Brunswijk gisteren tijdens regeringspersconferentie die in het kader van drie jaar regering Santokhi-Brunswijk werd gehouden. De vicepresident zei dat de afgelopen drie jaar, ‘’super uitdagend zijn geweest voor de regering’’. Desondanks zal de regering zich hard blijven inzetten om het land naar grotere hoogten te brengen.

De vicepresident en voorzitter van de Raad van Ministers (RvM), deelden mee, dat er in de afgelopen drie jaar bijkans 9000 missives goed zijn gekeurd. Er zijn in totaal 143 raadsvergaderingen gehouden en 112 onderraadvergaderingen. Uit deze vergaderingen zijn in totaal 9489 missives voortgevloeid. Brunswijk legde uit, dat niet alles gaat met de snelheid die de regering graag heeft. ‘’Missives zijn besluiten die zijn genomen in de RvM, maar ze worden niet met de nodige snelheid uitgevoerd‘’, aldus de vicepresident.

Tegen de staat lopen sinds 2012 bij het Hof van Justitie rond de 600 rechtszaken. Deze houden de regering volgens Brunswijk bezig. Van het aantal zaken dat tegen de staat loopt, zijn 565 tegen het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). De zaken worden gevoerd in kort geding, bodemprocedures en hoger beroep. Verder worden er dwangsommen geëist, welke in vele gevallen door de rechter worden toegewezen. ‘’En de staat moet met de al weinige middelen betalen‘’, aldus Brunswijk. Indien dit niet gebeurt, wordt er volgens hem beslag gelegd op overheidsgebouwen. Brunswijk zegt dat de regering aandacht voor deze kwestie heeft.

More
articles