Special Olympics Suriname team treft voorbereidingen voor spelen 2023 in Berlijn

Het Special Olympics  Suriname team is in volle voorbereiding voor de wereldspelen van 2023 in Berlijn. Met ondersteuning van Digicel, zal het 18-koppige team in juni naar de spelen gaan. In Suriname zal Digicel USD 10.000 doneren en een uitzwaai organiseren, om de saamhorigheid te tonen met het Special Olympics team, zodat het op zijn beurt de fans in Suriname kan inspireren met zijn prestaties. De Special Olympics World Games zullen worden gehouden van 17 t/m 25 juni 2023 en er zullen 7000 Special Olympics atleten en Unified partners uit ongeveer 170 landen deelnemen aan de 24 onderdelen van sport.

Tijdens de persconferentie van de Digicel Special Olympics, zei Eugenie Haynes, hoofd Marketing Digicel Suriname, dat zij hoopt, dat de deelnemers die Suriname zullen vertegenwoordigen, zeker met goede resultaten terugkeren. Haynes deelde mee, dat namens Digicel, sportjournalist Marciano Zalman, ook zal afreizen naar Berlijn om zijn bevindingen vast te leggen en die delen via de Digicel’s Social media kanalen en de lokale media, zodat fans ook via digitale platforms van de gebeurtenissen in en rondom Berlijn kunnen genieten. Zalman zei dat in het verleden Suriname goede resultaten neer heeft kunnen zetten en teruggekeerd is met prijzen. Het is naar zijn mening niet even makkelijk om te wedijveren met andere landen op dat niveau. ‘’Wegens bepaalde strenge regels op deze grote toernooien, is het  voor de pers niet altijd makkelijk te filmen, en dus de rechten voor uitzenden bezitten wij niet’’, zei Zalman. Hij zei tot sl;ot, dat hij zijn uiterste best zal doen om Suriname zoveel mogelijk te informeren over de activiteiten die daar zullen plaatsvinden.

Edward Gessel, Chairman Special Olympics Athlete, sprak zijn dank uit aan Digicel. Gessel heeft zijn positieve ervaring gedeeld over de samenwerking met Digicel, en gezegd dat Digicel een voorbeeld is voor andere bedrijven, die in de toekomst ook hun  bijdrage mogen leveren voor wat betreft sponsoring. Gessel  hoopt dat er meerdere samenwerkingsverbanden mogen ontstaan. Zijn dank ging uit naar alle belanghebbenden en sponsoren, voor hun medewerking tot het realiseren van deze reis.

Marisa Kalloe, van Building Depot Suriname, heeft namens het bedrijf meegedeeld, dat het ook zijn bedrage wil leveren en wel met een bedrag van SRD 20.000.

Deonarine Gopaul, CEO Digicel Suriname zei dat sinds 2007, Digicel Suriname ondersteuning heeft verleend aan de Special Olympics organisatie met als doel een wereld te creëren, waarin niemand achterblijft. Digicel kijkt er vooral naar uit om de lokale atleten te ondersteunen bij hun voorbereiding op de wereldspelen en kan niet wachten om ze aan te moedigen wanneer zij ons land zullen vertegenwoordigen.

More
articles