NPS organiseert discussieavond over huidige situatie gezondheidszorg

De gezondheidszorg in ons land wankelt, en in dat kader houdt de werkgroep Volksgezondheid van het Johan Adolf Pengel Wetenschappelijk Instituut van de NPS (JAPIN), op donderdag 18 mei een openbare discussieavond met als thema: ‘Prioriteiten in de crisis van de gezondheidszorg’. Volgens het JAPIN is het riskant als de gezondheidszorg in een land niet optimaal draait.

‘’Vanaf het gebrek aan faciliteiten, het wegtrekken van medisch personeel tot het tekort aan medicijnen, er kan een hele opsomming worden gemaakt van zaken die momenteel niet goed gaan binnen deze belangrijke sector‘’, stelt JAPIN, dat erkent dat niet alle problemen tegelijk aangepakt kunnen worden, omdat daarvoor de financiële middelen ontbreken. ‘’Met alle uitdagingen zal er echter toch moeten worden gezocht naar een middenweg om de problemen aan te pakken, omdat zij niet vanzelf zullen verdwijnen.‘’ Ook de NPS onderkent dat er dringend behoefte is aan een goede aanpak van de problemen die spelen binnen de gezondheidszorg. ‘’Wij willen verbeteringen doorvoeren binnen onze gezondheidszorg, om deze weer optimaal te laten draaien.‘’

De inleiders bij de discussieavond zijn: NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo (oogarts, hoofd Suriname Eye Care Centre) en dr. Robert Brohim (arts, lid van de RvC van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo). Pawiroredjo zal een presentatie geven over het verkiezingsprogramma VGZ-NPS en de huidige staat van de gezondheidszorg, terwijl Brohim zal ingaan op de huidige    prioriteiten in de gezondheidszorg en de relatie met het herstelplan gezondheidszorg van de overheid. De panelleden Walther Jap Tjoen San (arts en cardioloog) en Angele Kumbangsila (directrice COVAB) zullen tijdens de discussieavond ingaan op kwesties die belicht zullen worden door beide inleiders.

More
articles