VSH breidt activiteiten uit in Guyana, onthult reclamebord VCC

Na de opening in oktober 2015 van VSH-UNITED (Guyana) Inc. te Georgetown als distributeur van Personal Protective Equipement (PPE), waaronder het internationale merk RedWing, breidt VSH haar activiteiten uit op het gebied van commerciële vastgoedontwikkeling. Op vrijdag 28 april jl. werd de start van de bouw van het VSH Commercial Complex (VCC), gemarkeerd en wel te Houston Estate, Georgetown – Guyana. Dit gebeurde in aanwezigheid van het VSH Holding directieteam uit Suriname, leden van de VSH Raad van Commissarissen, het team van VSH UNITED (Guyana) en diverse vooraanstaande gasten uit Suriname en Guyana.

Patrick Healy, CEO van VSH Holding, benadrukte de jarenlange betrouwbare merkreputatie en marktpositie van de VSH Groep die gedurende haar 65-jarige bestaan is opgebouwd; dit jubileum wordt gevierd in augustus 2023. Healy gaf een overzicht van de groei van VSH UNITED in de afgelopen jaren, waaronder de toetreding in 2015 van VSH tot de Guyanese markt en de strategie om de aanwezigheid van VSH op de Guyana-markt uit te breiden. Het VSH Commercial Complex in Guyana met kantoor en magazijnruimte wordt in eerste instantie gebouwd ter ondersteuning van de lopende handelsactiviteiten- en uitbreidingsstrategieën van VSH. Echter, gelet op de grootte van dit gebouw en de kwaliteitsinfrastructuur, is er ook ruimte voor andere kleine tot middelgrote bedrijven, zodat die in staat gesteld worden om zich te ontwikkelen in de groeiende Guyana-markt.

Het in 2017 gekochte perceel te Houston Estate, Georgetown is ongeveer 10 hectare groot, bijna 40.500 m2. De eerste fase is het realiseren van een eerste gebouw met magazijn- en kantoorruimte inclusief infrastructuur. In deze fase wordt slechts 30 procent van het terrein gebruikt. De afmetingen van het gebouw zijn 110,5 m, met een breedte van 24,4 m, het hoogste punt bereikt 10,5 m, een voetafdruk van iets meer dan 2.695 m2 en een totale bouwoppervlakte van bijna 3.015 m2. In totaal zullen er zeven bedrijfsunits en twee kantoorunits te huur aangeboden worden met voldoende parkeergelegenheid. Dit alles op een strategische locatie. Gelet op de groei die Guyana doormaakt, draait het allemaal om locatie en strategische logistiek.

De locatie van VCC is een uitstekend voorbeeld van wat er nodig is om aan de marktvraag te voldoen. De locatie is langs de uitbreiding van de Mandela Highway in de buurt van verschillende hotelcomplexen, een ziekenhuis en een groot winkelcentrum, waarvan sommige in aanbouw zijn. VCC zal voldoen aan een toenemende vraag van lokale en internationale ondernemers om daar aanwezig te zijn waar de actie is in ‘booming’ Guyana.

De bouw van het eerste VCC-gebouw is de perfecte timing van gecombineerde expertise. IBT Engineering Consultants (Suriname) ontwierp het gebouw en werkt samen met SRKN’gineering & Associates Ltd. (Guyana), die ook de verschillende aanbestedingstrajecten en de algehele bouw zal begeleiden. Met de Van Sluisveld Groep (Nederland) is een contract getekend voor de levering van een compleet geprefabriceerd gebouw. VSH realiseert zich dat de ‘boom’ in Guyana uitdagingen met zich meebrengt, maar heeft desondanks alle vertrouwen erin dat dit gebouw met deze expertise binnen het budget in januari/februari 2024 kan worden opgeleverd. Guyana is in beweging en VSH volgt haar voorbeeld.

More
articles