‘Tot nog toe geen duidelijkheid over gronduitgiftebeleid’

De fractieleider van de NDP, Rabin Parmessar, zegt dat wat het gronduitgiftebeleid betreft, de regering geen transparant beleid voert. Parmessar zegt dat parlementariërs al meerdere malen gevraagd hebben, dat de regering duidelijkheid verschaft over verschillende aspecten van haar gronduitgiftebeleid. ‘’Er is teveel ruis en de president belooft steeds onderzoek, maar daar blijft het bij. Onderzoek, ordening en diverse maatregelen worden steeds aangekondigd, maar uiteindelijk worden er geen corrigerende maatregelen getroffen.‘’ Het blijft volgens Parmessar steeds bij loze beloften en politieke praatjes.

Parmessar verzoekt de regering duidelijkheid te verschaffen over onder andere de volgende zaken: de kwestie Pokie, het Sabaku-project en het Kronenburgproject. Volgens Parmessar is er ook buiten alle regels om aan mensen die aan illegale houtkap doen, toestemming verleend om daarmee nog tenminste een jaar door te gaan. Parmessar wil over hierover ook klaarheid.

‘’Teveel op om te noemen en nu komt u president, weer met beloften. Elke keer alleen maar mooie beloften en na drie jaar is het duidelijk: Soso tak takie.‘’ Parmessar doet een dringend beroep op de president om het beleid te evalueren en aan te passen waar nodig. ‘’De gebeurtenissen van 17 februari zitten nog vers in ons geheugen. Het beleid drijft burgers zo ver dat er vorige week twee doden en een gewonde zijn te betreuren. We moeten erger voorkomen. Op alle fronten heerst er een zeer chaotische situatie, er is sprake van een tikkende tijdbom die mogelijk desastreuze gevolgen zal hebben als de regering geen oor heeft voor de noden van de samenleving en geen concrete maatregelen treft. In korte tijd is Suriname enorm afgegleden‘’, aldus Parmessar.

-door Orsilia Dinge-

 

More
articles