Lage opkomst bij herstart onderwijs

Vanmorgen was er een lage opkomst van studenten en leerlingen te merken op de verschillende scholen. Vandaag vond de herstart plaats van het onderwijs. Dit nadat de leerkrachten werden opgeroepen gisteren niet aan het werk te gaan en thuis te blijven. Een groep van actievoerende leerkrachten onder de naam Wi Sa Strei, drong gisteren naar het kabinet van de president waar zij een afspraak hadden om door de president in persoon ontvangen te worden. Echter schitterde de president van afwezigheid. Wel vaardigde hij een cluster team van ministers af. Door de leerkrachten werden eerder enkele voorstellen gedaan die tot op heden niet zijn gerealiseerd. De groep voelt zich beetgenomen en geeft aan nog niet aan het werk te zullen verschijnen.

“Ouders twijfelen als er school is en sturen de kinderen niet naar school. Het is te begrijpen! Niemand wil zomaar de bus betalen en olie verliezen”, zegt een leerkracht in gesprek met de krant. Volgens haar zal zij aangepast les moeten verzorgen zodat de achterstand op de overigen beperkt blijft. Zij geeft aan dat er momenteel sprake is van een chaotische situatie binnen het onderwijs.

Gisteren vond de beëdiging plaats van Henry Orie als onderwijsminister. Hij kreeg van de president de opdracht zich in te zetten voor de samenleving, aangezien onderwijs de ruggengraat is van de samenleving.

More
articles