DA’91 organiseert 3e masterclass voor zorgverleners

De masterclasses die DA’91 Kader verzorgd voor verpleegkundigen, worden deze maand voortgezet. Het DA’91 Vrouwenforum biedt in samenwerking met DA’91 Nederland, de 3e masterclass aan voor zorgverleners. Het thema van deze masterclass die plaatsvindt op zondag 7 mei aanstaande, is: ‘Verantwoorde diabeteszorg bij kwetsbare ouderen thuis en in verzorgings- of verpleeghuizen’. DA’91 haar commitment om structureel bij te dragen aan het versterken en verdiepen van kennis en kunde van onze burgers, is helemaal in lijn met de overtuiging van DA’91, zoals weergegeven op haar routekaart: namelijk actief werken met onze burgers om te komen tot een moderne ontwikkelde en onafhankelijke burger. DA’91 is ervan overtuigd dat dit alleen bereikt zal worden door actief te investeren in onze samenleving door middel van onder andere (bij)scholing.

Het thema van deze derde masterclass voldoet aan een grote vraag uit vooral de groep van zorgverleners. Diabetes behoort tot één van de dodelijkste ziektes wereldwijd en ook vele van onze medeburgers worden er dagelijks mee geconfronteerd. Jammer genoeg vertoont het aantal diabetesgevallen in ons land een stijgende lijn.

Verwacht wordt dat 12,9 procent van onze samenleving in 2030 een vorm van diabetes zal hebben.  Per jaar zal er in 2030 een bedrag van USD 13 miljoen nodig zijn om adequate zorg te verlenen (Internationale Diabetes Federatie).

Het is belangrijk, dat mensen die in de zorg werken, continu bijgeschoold worden om op de hoogte te blijven van veranderingen en ontwikkelingen rondom en op dit gebied zodat zij steeds beter in staat zijn goede zorg te verlenen.

De masterclass wordt op zondag 7 mei gehouden in het DA’91 Centrum aan de Gladiolenstraat en verzorgd door specialist ouderengeneeskunde dr. Humphrey Karijodikoro.

De masterclass kan gevolgd worden in de trainingszaal op het DA’91 Centrum of online vanuit de eigen locatie.

More
articles