Miss ANJ wil opnieuw hit scoren met ‘Rise’

De Reggae en Dancehall Pop zangeres Miss ANJ wil opnieuw een hit op haar naam schrijven met het nummer ‘Rise’. De veelzijdige zangeres heeft samen met S.Rise gewerkt aan dit project. De EP met dit nummer komt op 24 maart uit, met tevens een dub versie en de video van ‘Rise’ zal een week later beschikbaar zijn.

Miss ANJ is geen onbekende in de muziekwereld. Vanaf haar 8e is zij gepassioneerd om te zingen. Intussen heeft ze zich kunnen profileren als volwaardige zangeres met vele hits. Met haar nieuwste productie ‘Rise’, hoopt ze een breder publiek te bereiken en de boodschap goed te laten doordringen. “Uiteindelijk gaat het om de boodschap die de fans tot zich moeten nemen”, zegt Miss ANJ. Ze legt uit dat het nummer gaat over vrienden, familie en mensen met wie je nauw samenwerkt en ze toevertrouwt, maar die je tenslotte in de steek laten. “Ze zeggen dat ze achter je staan, maar eigenlijk zijn ze de eerste om aan je been te zagen”, merkt de zangeres verder op. Dit kan bewuste sabotage zijn, door bijvoorbeeld jaloezie, maar het kan ook zijn dat mensen denken dat ze het beste met je voor hebben. Daardoor projecteren ze hun eigen angsten en ‘limited beliefs’ op jou. Miss ANJ wil met het nummer duidelijk maken dat wat mensen ook zeggen, je altijd hard moet blijven werken en door moet gaan. “Laat niemand in je weg staan van jouw dromen, hoe jong of oud, dik of dun je bent.”

Miss ANJ zingt graag Reggae, gecombineerd met Dancehall, Soca, Afrobeat en Reggaeton. Ze blijft zich uiten in de Caribische vibe met onderwerpen die kunnen gaan over (self)empowerment, liefde, fun in het leven, of een rebellerend karakter hebben, maar altijd positief. Miss ANJ en S.Rise hebben hun ideeën gedeeld met Djei Gogo, een Reggae/Dancehall/-Afrobeatmuzikant en beatmaker uit Tsjechië. S.Rise is een getalenteerde schrijver uit Guadeloupe, die woonachtig is in Engeland. Enkele muzikanten uit Jamaica hebben verder geholpen om vorm eraan te geven. De mix is gedaan door Gregory Morris, sound engineer van onder andere Lila Iké en Protoje. “Het was geweldig met zulke grote muzikanten samen te werken en van hen te leren,” laat Miss ANJ vol trots weten. Het Engelstalig nummer is absoluut geen loop, het is heel muzikaal geworden.

Het afgelopen jaar heeft de zangeres als zeer bewegelijk en onzeker ervaren. Ze moest nog bijkomen van alle maatregelen die getroffen waren rondom de Covid-19- pandemie. Het valt niet mee om in die omstandigheden met mensen samen te werken en een project te lanceren als een nog opkomende en onafhankelijke artiest. De release is daarom een aantal keren uitgesteld. In mei kwam ze uiteindelijk uit met ‘Light up the place’ en later ‘Destiny’. Met de release van ‘Rise’, is het project afgerond.  Miss ANJ geeft aan dat er sowieso meer nummers komen die deel uitmaken van de EP. Ze hebben allen hun eigen sound en sub genre. Met trots geeft ze aan dat deze mini-album laat zien en horen welke muziekstijlen verwacht kunnen worden. Ze blijft haar skills verder ontwikkelen om steeds beter te worden.

Zoals elke artiest, heeft Miss ANJ ook een droom. Ze wil graag deel zijn van grote festivals met een volledige band. Door geloof en hardwerken probeert ze steeds haar vleugels verder uit te slaan. Ze bedankt haar fans voor alle ondersteuning. Haar boodschap is om altijd de nodige liefde en ondersteuning te geven aan elkaar, om zodoende grotere hoogtes te bereiken. Haar motto is: ‘Samen kunnen we doorgroeien’.

More
articles