Instrument Landing Systeem moet om de 6 maanden gekalibreerd worden

Het Instrument Landing Systeem (ILS) op Zanderij functioneert al geruime tijd niet optimaal. Het systeem is volgens minister Jubithana heel belangrijk om de veiligheid binnen de luchtvaartsector te garanderen. “Dat gaat natuurlijk gepaard met heel wat voorbereidingen”, aldus Albert Jubithana, minister van Transport Communicatie en Toerisme (TCT).

Jubithana verklaarde dat het bedrijf, met name CELEX, maar ook personen uit Peru naar hier zijn gekomen om het ILS te kalibreren. Jubithana vertelde dat op 6 april de eerste experts zijn aangekomen om het VOR systeem te repareren, te resetten en vervolgens te kalibreren. Het VOR systeem is onderdeel van het lLS systeem. De kalibratie heeft ongeveer 2,5 uur in de lucht plaatsgevonden, tegelijkertijd is er radiocontact tussen het vliegtuig, de bemanning, de experts in het vliegtuig en het grondpersoneel, om aan te geven of de coördinaten weer normaal functioneren.

Volgens Jubithana is in de Raad van Ministers goedkeuring verleend onder andere om de overvliegkosten aan te passen. De bewindsman stelde dat de verhogingen noodzakelijk zijn, gezien er financiële middelen beschikbaar moeten zijn om te voorzien in het onderhoud van verschillende diensten. “Dit zodat onze luchtvaartsector kan voldoen aan internationale standaarden. Zo moet het ILS steeds om de zes maanden, een kalibratie ondergaan.”

More
articles