Bewoners Winti Wai beklagen zich over begraafplaats in woonwijk

De bewoners van Winti Wai zijn niet te spreken over het feit dat de begrafenisondernemer Poese ertoe is overgegaan, begraafplaatsen aan te leggen op het terrein van het crematorium aan de Draibatrastraat. Volgens de buurtbewoners is de ondernemer hiermee een stap te ver gegaan, gezien de buurt bij de geringste regenval, onder water loopt. De bouw van het crematorium veroorzaakte al onenigheid, waardoor die enige tijd gestaakt diende te worden. Door tussenkomst van de districtscommissaris (DC) vond er wel voortgang. Echter zeggen de buren onder geen beding een begraafplaats te zullen accepteren in een kinderrijke buurt. De ondernemer heeft de buurtbewoners gezegd een vergunning van de minister van Openbare Werken (OW) te hebben gehad.

OW-minister Riad Nurmohamed, ontkent dit, aangezien OW niet de instantie is die zich bezighoudt met het verstrekken van vergunningen voor dit soort zaken. Volgens hem heeft OW zich slechts beziggehouden met de keuringswerkzaamheden van het crematorium. De bewindsman zegt dat het verstrekken van een vergunning voor het vestigen van een begraafplaats, een aangelegenheid is van de burgervader van het gebied. “Het gebied loopt inderdaad onder en we zijn dus momenteel bezig met de afwatering en aanpak van de wegen, die ontoegankelijk waren”, aldus de minister.

De burgervader van Paramaribo Zuid-West verklaarde in gesprek met een lokaal medium, niet op de hoogte te zijn van een verstrekte vergunning voor een begraafplaats. Echter zal het zaakje goed onderzocht worden, waarna de DC in contact zal treden met de buurtbewoners.

More
articles