Fototentoonstelling van talentvolle kinderen uit vijf districten in Suriname

Villa Zapakara en +597 Photography, kondigen met groot genoegen een bijzondere fototentoonstelling aan: foto’s gemaakt door getalenteerde kinderen uit de districten Commewijne, Saramacca, Marowijne, Coronie en Nickerie. De tentoonstelling begint in Commewijne en gaat op 22 april open in de kantine van Museum Fort Nieuw Amsterdam. Na één week in Commewijne te hebben tentoongesteld, reist de tentoonstelling door naar de overige vier districten. Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken voor het publiek. De tentoonstelling heet: ‘Zie de wereld door jouw fotolens’, en toont prachtige foto’s van de vijftien jonge winnaars en van overige deelnemers. In totaal hebben tachtig kinderen meegedaan, nadat ze in een tweedaagse workshop geleerd hebben hoe zij effecten van klimaatverandering in de eigen leefomgeving kunnen fotograferen.

Fotografie is een krachtig hulpmiddel om het bewustzijn van deze wereldwijde uitdaging te vergroten. Door middel van creatieve foto’s kunnen we de wereld de effecten van klimaatverandering op een persoonlijke en impactvolle manier laten zien. Per district zijn er twee winnaars gekozen door een onafhankelijke jury bestaande uit: Harvey Lisse (fotograaf), Razia Barsatie (kunstenares), Theon Tholel (jongere uit Sranan Krakti boek) en Remesa Lang (coördinator Development en Communications bij Conservation International). De derde winnaar is gekozen door de meeste likes op Facebook. ‘’Deze tentoonstelling is een viering van zowel het talent in onze Surinaamse kinderen als de kracht van fotografie om te ontroeren en inspireren‘’, aldus de organisatoren van Villa Zapakara en +597 Photography. ‘’We zijn verheugd om het werk van deze getalenteerde jonge deelnemers te laten zien en nodigen iedereen uit om de magie van hun kunst te komen ervaren.‘’ Houd de Facebookpagina’s van Villa Zapakara en +597 Photography in de gaten voor de data en locaties in de overige districten.

+597 Photography Foundation is een Surinaamse stichting die fotografie als vak en als kunstvorm wil bevorderen in Suriname, waarbij zij fotografie ziet als een heel goed medium om de wereld waarin we leven visueel te maken. Villa Zapakara zet zich al sinds 2009 in om een permanent educatief platform te zijn op het gebied van kunst en cultuur en vanaf 2020 ook voor techniekonderwijs. Het project: ‘Zie de wereld door jouw fotolens’, wordt onder-steund door het Global Climate Change Alliance Suriname Adaptation (GCCA+) Phase 2 Project, gefinancierd door de Europese Unie (EU) en United Nations Development Programme (UNDP), en het geniet ondersteuning van de Surinaamse overheid.

More
articles