Veroorzaker dodelijke aanrijding Raymond Ford moet kosten begrafenis betalen

De strafzaak tegen de verdachte R. Gopal is op donderdag 23 maart 2023 behandeld. De verdachte was aanwezig op de zitting en werd bijgestaan door de advocaten Murwin Dubois en Irvin Kanhai. De zaak stond voor requisitoir. De vervolging is tijdens het requisitoir tot de conclusie gekomen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan de ten laste gelegde feiten, namelijk dood door schuld en het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. De vervolging vorderde een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 18 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar, de ontzegging van de rijbevoegdheid voor een periode van twee jaar en betaling aan de staat van een som geld, namelijk de bedragen groot SRD 15.000,- en SRD 126.000,-, respectievelijk ter vergoeding van de openstaande kosten die zijn gemaakt voor de begrafenis van het overleden slachtoffer, Ford Raymond, en voor het herstel van het voertuig van de benadeelde E. Odaa, te vervangen met drie maanden hechtenis.

Ingevolge artikel 54f van het Wetboek van Strafrecht kan een verdachte, indien er sprake is van schade als gevolg van het gepleegde strafbare feit, worden veroordeeld tot betaling van een som geld aan de staat ten behoeve van slachtoffers of benadeelden. Het Openbaar Ministerie zal na de betaling door de veroordeelde, het geld uitkeren aan de slachtoffers, dan wel de benadeelden. In deze strafzaak heeft het Openbaar Ministerie op grond van dit artikel gevorderd dat de verdachte de hiervoor genoemde bedragen aan de staat betaalt.

De advocaten van de verdachte hebben vervolgens het pleidooi gehouden waarbij zij het verzoek deden om de strafeis van de vervolging niet over te nemen. De vervolging en de verdediging kregen nogmaals de gelegenheid om te reageren op hetgeen naar voren is gebracht.

Vervolgens werd het onderzoek afgesloten en kreeg de verdachte de gelegenheid om het laatste woord te voeren.

De kantonrechter heeft hierna de uitspraak gedaan waarbij aan de verdachte een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 20 maanden voorwaardelijk, werd opgelegd, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een proeftijd van drie jaar en ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van vijf jaar.

Ook is de verdachte veroordeeld tot betaling van de bedragen zoals geëist door de vervolging.

More
articles