Transportkosten naar het achterland extreem hoog

Gracia Emanuel, minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), heeft onlangs verklaard, dat er nog veel werk aan de winkel is met betrekking tot ons binnenland. “Wanneer het zo nijpend is in Paramaribo, is het twee tot drie maal erger in het binnenland. Dus wanneer we hier een zak rijst voor SRD 800 kopen, dan is dat in het binnenland misschien SRD 2000”, aldus Emanuel.

Emanuel verklaarde dat wanneer het om het binnenland gaat, dan betreft de uitdaging grotendeels brandstof. De transportkosten naar het achterland zijn volgens Emanuel heel hoog. “Hier in Paramaribo kan je in een bus stappen, maar daar kan dat niet. Als je naar Stoelmanseiland moet en of naar Boven Suriname en Boven Saramacca, dan praten we over een miljoen SRD. De uitdaging ligt nog daar, wanneer het gaat om het binnenland.”

Volgens Emanuel is het dus van belang, dat iedereen gaat samenwerken om het binnenland verder tot ontwikkeling te brengen. “We doen onze uiterste best om toch de mensen aan te horen. De problemen zijn bekend, maar om niet opnieuw aan te horen. Maar om de middelen juist te gebruiken en deels  de problemen op te lossen”, aldus Emanuel.

More
articles