‘Huidige leiding BBS deugt niet’

Amoksi vraagt ruimte voor aanpak problemen

De leden van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS), waren gisteren in beraad. De leden zijn ontevreden over de werkwijze van de minister van Justitie en Politie (JusPol) en de leiding van de BBS. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft naar aanleiding van de actie, het bestuur van de BBS ontvangen. In dat gesprek heeft het bestuur de problemen waarmee de leden kampen, aan de minister voorgehouden. De leden hebben naar het schijnt, geen vertrouwen meer in de huidige dienstleiding en wensen dat die vervangen wordt, omdat onder meer  bepaalde stukken van de leden worden achtergehouden. “Achterstallige uitkeringen  van nachttoelages, die sedert vorig jaar moesten zijn ingegaan laten nog op zich wachten, er zijn reeds afspraken met de minister gemaakt, dat deze maand de leden voor vijf maanden hun uitkering zouden ontvangen en de volgende maand weer voor vijf maanden, maar dit geld wordt ingehouden door de leiding van de BBS en lijkt het erop dat er een loopje met hen wordt genomen. Een ander vraagstuk heeft betrekking op de bevorderingen die ook aangehouden zijn, Velen leden bezitten wel een rang maar hebben daarvoor nog geen beschikking”, aldus een BBS’er tegenover de krant.

Amoksi vraagt het bestuur tenminste twee weken de tijd, om de diverse problemen c.q. tekortkomingen  in orde te maken. Het gaat volgens hem om een structuur, en een dienstleiding kan niet zomaar worden vervangen. Aanstaande zaterdag gaat de minister met zijn deskundigen om de tafel  om te kijken, welke oplossing de beste is. “Maar de vervanging moet komen. Dat is een eis van de leden,” aldus  bondsvoorzitter Guillaume Coulor.

Volgens Coulor is het is niet meer te doen onder de huidige dienstleiding. De zaken zijn nooit aangepakt en nu lopen die zodanig mis, dat men vanwege  het ministerie ziet dat de leiding steken laat vallen. Pas gisteren toen de leiding vernam dat de leden een vergadering zouden beleggen, heeft men de stukken gestuurd naar het ministerie. Dat zegt genoeg over de werkwijze van de dienstleiding.

De bond heeft een spoed Algemene Leden Vergadering (ALV) georganiseerd om de leden te informeren over het onderhoud met de  minister. Het ligt nu aan de leden om een besluit te nemen. Zij geven de minister de ruimte  zaken in orde te maken. Het beraad is derhalve tot nader order opgeheven.

More
articles