Debipersad hekelt afwachtende houding Belastingdienst

VES-voorzitter Steven Debipersad is erg kritisch over het niet goed functioneren van het BTW-systeem. In niet mis te verstane woorden maakt hij duidelijk, dat momenteel onterecht BTW geïnd wordt, maar waarschijnlijk de overdracht aan de fiscus nog niet kan plaatsvinden. Hij wees op de deadline van 1 april die niet gehaald is, en toch een aantal bedrijven en andere handelszaken nog altijd geen BTW innen. Wat de gevolgen van dit alles zullen zijn, is onzeker. Gedacht wordt aan boetes, en misschien ook wat verder zal moeten gebeuren bij de Belastingdienst, met betrekking tot de administratieve invoering van gegevens.

Debipersad meent dat de inning niet overal op dezelfde wijze plaatsvindt. Tevens zegt de VES-voorzitter, dat er duidelijkheid moet komen over de inning van de BTW.

‘’Vandaar dat het irriteert te merken, dat de goedgekeurde Wet BTW, die in januari in werking is getreden, weer vertraging ondervindt en ons land weer miljoenen moet derven. En dat vanwege onvoldoende deskundigheid in huis om het BTW-systeem goed draaiende te houden’’, legt de VES-voorzitter uit.

Hij opperde zelfs dat de BTW een belastingproduct zou zijn dat voor ons land ‘’een schoen te groot is’’. Debipersad hekelde ook de afwachtende houding van vele ambtenaren bij de dienst. Hij plaatste zelfs de opmerking van het gemis van de gewezen belastingdirecteur Kalaykhan.

More
articles