‘Slecht leiderschap betekent ook geen rust op economische markt’

NPS-parlementariër Ivanildo Plein, is van mening dat de verschillende maatregelen die de president recent heeft aangekondigd om de rust in de samenleving terug te brengen, eigenlijk oude punten zijn. “Ik vraag me af, waarom die maatregelen toen niet hebben gewerkt en waarom ze nu wel gaan werken. Dat stukje van goed leiderschap is helemaal gemist. Als er geen goed leiderschap is, dan zal er ook geen rust zijn op de economische markt”, aldus Plein.

Hij vertelde dat er aan ons geleerd is, dat de koers bepaald wordt door vraag en aanbod. “Dat ons land niet alleen moet importeren, maar ook moet  exporteren en precies daaronder heb je productie.” Het afgelopen jaar hebben we volgens Plein, zeker niks gedaan voor wat de productie betreft.

Plein zei dat er in het parlement een aantal fondsen is goedgekeurd. Echter ziet Plein de output van die fondsen nog onvoldoende om productie en export te stimuleren, zodat er geld binnen kan komen. “Maar dat is er op dit moment niet. Dan praten wij over een hele waslijst aan maatregelen, die juist heeft gezorgd voor meer onrust op die markt.”

Volgens Plein betreft een van de maatregelen, het bemachtigen van valuta. Plein zei dat er heel veel mensen zijn die in huurhuizen wonen, die maandelijks geld c.q. valuta nodig hebben om de verhuurder te betalen. “Waar gaan ze die valuta vinden, als er nu een maatregel afgekondigd is, dat de mensen geen valuta meer mogen kopen. Wordt er zo geen onrust gecreëerd?”, aldus Plein.

More
articles