Deze paasvakantie Seú Festival op Curaçao

De paasvakantie in Suriname valt deze keer in de periode van 6 april tot en met 23 april 2023. Een perfecte periode want het BlueSeas Festival 2023 en het oogstfeest, Seú, staan voor de deur. Deze unieke evenementen die geheel vrij zijn voor publiek, bieden geweldige kansen om de levendige cultuur van Curaçao te ervaren, te genieten van geweldige muziek en het prachtig Caribisch eiland te verkennen tijdens de paasvakantie.

Blue Seas Festival 2023

Het BlueSeas Festival 2023 welke gehouden zal worden in Willemstad, bevat een ongelooflijke line-up van internationale blues-artiesten. De te gekke line-up bestaat uit Harlem Lake, SaRon Crenshaw Band, Sugaray Rayford Band, Annika Chambers, Paul DesLauriers, John Németh, Victor Wainwright & The Train, Ron Artis II & The Truth, Terrie Odab en Diunna Greenleaf.  De echte (blues) muziekliefhebbers zullen zeer zeker aan hun trekken komen. Het Festival welke officieel op 7 & 8 April zal plaatsvinden, wordt op 6 april geopend in de binnenstad met de Harlem Lake Band en is alle 3 dagen geheel gratis te bezoeken.

Seú Festival

Na het carnavalsseizoen komt het oogstfeest, ‘Seú’, en het is een van de grootste feestelijke culturele evenementen die jaarlijks plaatsvindt. De activiteiten van dit festival zijn reeds in maart gestart en gaan door tot en met 23 april 2023. Bij een groot feest hoort natuurlijk een aantal evenementen met veel muziek, dans en prachtige klederdrachten. Zoals de naam al aangeeft, heb je waarschijnlijk al geraden dat het gaat om de viering van de succesvolle oogst van vroeger. Een gracieuze manifestatie met de sterke overtuiging en herinnering dat we allemaal verbonden zijn met moeder natuur. Het is dus ook echt een aanrader om de parades ‘Seú Festival’ op 10 april in Willemstad en 23 april op Banda Abou mee te maken!

Zowel het BlueSeas Festival als het Seú Festival bieden de perfecte gelegenheid om in de ‘paasvakantie’ een pauze te nemen van de dagelijkse sleur en de levendige cultuur op Curaçao te ontdekken.

Van het adembenemende uitzicht op de blauwe zee tot het heerlijke eten en drinken van Curaçao, er is voor elk wat wils.Of je nu een muziekliefhebber bent, een cultuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, het BlueSeas Festival 2023 en Seú Festival worden gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Dus mis het niet, boek je tickets en ga met ons naar Curaçao voor een geweldige paasvakantie.

Over curaçao

Curaçao het grootste eiland van de ABC-eilanden gelegen in de Caribische Zee, is de thuisbasis van meer dan 35 betoverende stranden. Bestaande uit een divers erfgoed met over 55 verschillende culturen, waaronder Nederlands, Spaans en Portugees, een “leven en laten leven”-houding en prachtige Europese architectuur. Curaçao blijft een ongeëvenaarde tropische ontsnapping in het zuidelijke Caribisch gebied. Curaçao is door gerenommeerde internationale media benoemd tot een van de “beste eilanden in het Caribisch gebied”, door haar natuurlijke schoonheid, duiklocaties van wereldklasse, ongerepte stranden en idyllische weer. De hoofdstad, Willemstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wordt gesierd door de iconische en kleurrijke achtergrond van de Handelskade, levendige straatkunst en een groeiend portfolio van boutique hotels, openluchtrestaurants en trendy cafés.

More
articles