Schoolgaande jonge moeders volgen sessie over opvoeding

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), heeft op zaterdag 25 maart de tweede sessie over opvoedingsvaardigheden voor schoolgaande tienermoeders gehouden. Deze keer was het de beurt aan jonge moeders van Paramaribo-Centrum die in het gebouw van de Kennedy Stichting voorlichting hebben gekregen over voeding en opvoeding, risico’s van jong moederschap, technieken van verzorging en de groeicurve. Het ministerie biedt deze sessies aan in verschillende gebieden aan jonge moeders aan, omdat het ervan bewust is dat opvoedingsvaardigheden bij tienermoeders van grote betekenis kunnen zijn bij het proces van ouderschap in relatie tot de opvoeding van het kind. Middels deze sessies creëert het ministerie ook bewustwording bij de doelgroep en stimuleert verdere scholing van de moeder na de bevalling.

De sessie is verzorgd aan schoolgaande jonge moeders die zich eerder bij het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA) van het ministerie hadden aangemeld na een oproep van het ministerie. De onderdirecteur van NJA, Madhoeri Moenesar, heeft de jonge moeders voor aanvang van de sessie toegesproken. Ze is zich ervan bewust dat de opvoeding van het kind veel tijd en inspanning vergt, maar vindt het ook belangrijk dat de jonge moeders hun school afmaken. ‘’Tegen deze achtergrond zal het ministerie de helpende hand bieden middels begeleiding’’, zei Moenesar. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om ook te wijzen op de verantwoordelijkheid van de partners van de jonge moeders bij het opvoeden van het kind, omdat zowel de moeder als vader in gelijke mate een rol hebben te vervullen naar het kind toe.

De training is verzorgd door: Whitney Ajambia (maatschappelijk werker), Dijon Doris (consultatie verpleegkundige) en Meena Khoen Khoen (verloskundige). Moenesar heeft de moeders uitgelegd hoe zij kunnen zorgen voor een balans tussen de opvoeding van hun kind en naar school gaan. De consultatieverpleegkundige wees op het belang van borstvoeding. Ook heeft ze gewezen op de hygiëne bij flesvoeding, waaronder het reinigen van de papfles. De verloskundige heeft de jonge moeders voorlichting gegeven over lichaamsverzorging en het gebruik van voorbehoedsmiddelen, om zo een ongeplande zwangerschap te voorkomen.

More
articles