Personeelsbond EBS landelijk in beraad

Steve Geerlings, voorzitter van de personeelsbond van de EBS, bevestigde onlangs dat het personeel van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), verenigd in de Ogane Werknemers Organisatie Suriname (OWOS), landelijk in beraad is. Volgens Geerlings is het salaris dat het personeel ontvangt aan de lage kant. Er was toentertijd ook al een schrijven gericht aan de president met bepaalde zorgpunten en daar is toen aan gewerkt. ‘’Maar er is een ander probleem waarop de aandacht moet worden gevestigd en dat is het wurgcontract met de gasleverancier. Dit contract is helemaal niet in het voordeel van het bedrijf en van de samenleving. Slechts een groepje verdient miljoenen daaraan. Dit moet meteen stoppen”, aldus de bond.

Geerlings zei dat het personeel soms verlof moet opnemen of zich ziek moet melden, blijkbaar om andere activiteiten te ondernemen, zodat het kan uit komen voor de maand, en dat kan zo niet doorgaan. De gasovereenkomst moet per direct verbroken worden, en het geld moet komen bij de EBS.

Een ander vraagstuk zijn de middelen van de EBS die gestuurd worden naar de Energie Autoriteit Suriname (EAS), hetgeen ook ervoor zorgt  dat het stroomtarief  veel hoger wordt voor de samenleving.

De bond zal vandaag om 09.30 een ontmoeting hebben met de vicepresident. ‘’Er moet een verbetering komen in de situatie van het personeel van de EBS. Als we geen bevredigend antwoord krijgen van de vicepresident, gaan we onze acties verscherpen”, aldus Geerlings.

More
articles