Minister Ramsaran overhandigt voertuigen aan de Maatschappelijke dienst

Op het terrein van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) vond op dinsdag 21 maart 2023 de overhandiging plaats van twee(2) Toyota busjes door minister Uraiqit Ramsaran aan het hoofd van de Maatschappelijke dienst .

Onder de aanwezigen bevonden zich de directeur van Sociale Zaken en de staf van het ministerie.

De SoZaVo bewindsman benadrukte dat met de aanschaf van de dienstvoertuigen enorme verlichting wordt gebracht in de dienstverlening van de Maatschappelijke dienst, aangezien zij landelijk opereren. Tijdens onze inventarisatie periode hebben wij gemerkt dat heel veel afdelingen zonder voertuigen zitten, waardoor het uitrukken voor begeleiding van gezinnen en controlewerkzaamheden naar de verschillende instellingen moeizaam verliep. Minister Ramsaran deed een beroep op het hoofd van de maatschappelijke dienst om de Controledienst van het ministerie te ondersteunen bij het uitvoeren van de verschillende controlewerkzaamheden in het veld.

Vanuit het ministerie van SoZaVo wordt benadrukt dat voor operationalisering er voldaan dient te worden aan de Early Childhood Development (ECD) Standaarden en de wet opvanginstellingen.

De SoZaVo bewindsman betreurt de verschillende gevallen welke zich de afgelopen periode hebben voorgedaan. Er zal niet geschroomd worden om hard op te treden. Ook wordt er een beroep gedaan op de ouders om goed na te gaan waar ze hun kinderen achterlaten. “Het is een gedeelde verantwoordelijkheid.”

De SoZaVo bewindsman benadrukte dat er zuinig omgegaan dient te worden met de dienstvoertuigen en dat onderhoud van essentieel belang is, zodat de mobiliteit van de dienst gegarandeerd blijft .

More
articles