Start fysieke registratie koopkrachtversterking in Wanica, Para en Saramacca

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) zal op maandag 20 maart in de districten Wanica, Para en Saramacca, simultaan de fysieke registratie opstarten voor de koopkrachtversterking. Dit is onderdeel van het in uitvoering zijnde Sociaal Programma van de regering Santokhi – Brunswijk, waarbij personen of huishoudens die  SRD 6000,- per maand verdienen of minder, in aanmerking kunnen komen voor SRD 1800,- koopkrachtversterking.

De afgelopen week heeft de Program Implementation Unit (PIU) ruim 100 personeelsleden van de verschillende wijkkantoren van de bovengenoemde districten getraind om de registratie zo vlot en efficiënt mogelijk te laten verlopen voor de aanmelders.

De PIU en SoZaVo benadrukken dat de online registratie vanaf 27 februari landelijk is opengesteld. Tot nu toe hebben 10.555 personen zich online geregistreerd, waarvan het grootste deel uit

Paramaribo (3992 registraties) afkomstig is, gevolgd door Nickerie en Wanica met respectievelijk 2694 om 2598 online registraties. Fysiek hebben zich 12.546 personen geregistreerd en dat brengt de registraties zowel fysiek als online in totaal op 23.101 personen.

Om de dienstverlening verder te optimaliseren, zal de PIU op maandag 20 maart om 10.00 ’s morgens in het Lalla Rookh gebouw een presentatie verzorgen voor de religieuze organisaties over de koopkrachtversterking, die deel uitmaakt van het Sociaal Programma.

More
articles