Hess denkt op olievenster te zitten in Blok 42 offshore Suriname

Hess, Chevron en Shell zijn dit jaar optimistisch

Chief Executive Officer van Hess Corporation, John Hess, zei dat dit jaar één exploratieput zal worden geboord in Blok 42 voor de kust van Suriname. Hess, Chevron en Shell, de exploitant, zijn gelijkwaardige belanghebbenden in het blok dat ten noorden van Blok 58 ligt, dat de meeste offshore ontdekkingen in het Zuid-Amerikaanse land bevat. Hess zei dat de ervaring bij Blok 58 in het gebied aantoont dat er zeker koolwaterstoffen zijn, maar dat het een meer heterogeen blok is in termen van elke prospect die verschillende koolwaterstofkenmerken vertoont. Hij merkte op dat het blok “gasachtiger” is, maar TotalEnergies en Apache proberen genoeg olie te vinden om een ontwikkeling te bewerkstelligen.

Met betrekking tot Blok 42 zei de CEO van Hess, dat de partners een redelijk goed begrip hebben van de geologie vanwege de positie van Hess bij het Stabroek-blok, waar Exxon 11 miljard olie-equivalente vaten heeft ontdekt. De ontdekkingen van Exxon bevatten meer olie dan gas, maar het gas is met name meer geconcentreerd nabij de Surinaamse grens.

“We denken dat we in het olievenster op Blok 42 zitten en wat we proberen te doen, is dat venster te definiëren”, zei Hess. De laatste put die Shell bij Blok 42 heeft geboord, was Zanderij-1. Hess herinnerde eraan dat daar olie was ontdekt, maar dat het als niet-commercieel werd beschouwd. Hij zei echter dat de resultaten ‘’nuttige informatie’’ opleverden die een werkend petroleumsysteem aantoonde. De partners werken daarom aan het optimaliseren van de volgende put om een toekomstige olietak te vinden. Hess zei dat het nog vroeg is voor Blok 42, maar de partners zijn optimistisch.

More
articles