Stichting Wi Tru Sranan in gesprek met president

Op uitnodiging van het Kabinet van de President, is de Stichting Wi Tru Sranan in het kader van de voorbereiding op de nationale dialoog, op dinsdag 14 maart door de president ontvangen.

Wi Tru Sranan was vertegenwoordigd door leden van het bestuur en van de werkgroepen van de stichting. Voorzitter Dirk Currie gaf aan waar de stichting voor staat en op welke wijze daar in de afgelopen periode invulling aan is gegeven. Met een aanpak via drie werkgroepen (educatie, communicatie en dialoog) gaat Wi Tru Sranan in gesprek met zoveel mogelijk organisaties om te komen tot grotere bewustwording over het belang van collectieve waarden en normen bij het creëren van nationale eenheid, ontwikkeling en welvaart en welzijn voor iedere burger.

Kort na haar oprichting werd de stichting ontvangen door (thans voormalig) onderwijsminister Marie Levens. Inmiddels is een lesbrief ontwikkeld over waarden en normen die de stichting na volledige afronding ter beschikking zal stellen voor het onderwijs. ‘’Met onze communicatie delen wij met de samenleving niet alleen waar wij mee bezig zijn, maar vooral ook korte positieve media-uitingen die het belang van waarden en normen onderschrijven’’, aldus Currie. De president vroeg op welke wijze de stichting de toegang tot de volksbuurten ziet rondom het thema waarden en normen. Currie gaf aan dat de stichting zelf onvoldoende uitvoeringscapaciteit heeft en daarom samenwerkt met buurtorganisaties om de doelen te bereiken.

De president benadrukte erop te zullen toezien, dat binnen het onderwijs er ook gericht aandacht besteed zal worden aan de ontwikkeling van het waarden- en normbesef bij de jeugd. Currie zei dat ook het Surinaams volkslied aanknopingspunten biedt om het gesprek hierover te kunnen voeren. Aan het eind van het gesprek bood Currie de president een persmap aan waarin de doelstellingen en structuur van de stichting uiteen worden gezet.

More
articles