Parmessar eist ontslag voor zich misdragende politiefunctionarissen

NDP-parlementariër, Rabin Parmessar, heeft in gesprek met een lokaal medium verklaard dat de ontoelaatbare handelingen van ambtenaren in het Korps Politie Suriname (KPS) met de mantel der liefde worden bedekt. Hij verwees hiermee naar het recente incident waarbij een officier bij de politie buiten functie zou zijn gesteld, omdat hij samen met andere agenten enkele arrestanten had mishandeld op het politiebureau Geyersvlijt. De laatstgenoemden hielden hiervan ernstig letsel over en moesten voor behandeling worden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH). Volgens Parmessar is deze handeling van de officier verregaand en is het buiten functie stellen een te lichte straf.

Volgens de parlementariër zijn politiefunctionarissen in het verleden ontslagen voor handelingen die minder zwaar wogen. Hij verwees hierbij naar oud politieagenten Sergio Gentle en Raoul Hellings. Volgens hem zouden deze als voorbeeld moeten dienen, maar zou de lijn volgehouden moeten worden. “Deze mannen kwamen slechts op voor de belangen van de samenleving, maar dat was voor de minister reden genoeg om ze te ontslaan”, aldus Parmessar.

Maar volgens Parmessar zijn er nog meer incidenten die het imago van de politie flink hebben aangetast en het vertrouwen van de samenleving in haar geschaad. Die worden volgens hem bijna dagelijks via de sociale media onthuld, gedeeld en besproken. Zo gaat er volgens de parlementariër een incident viraal van een man, die op brute wijze in zijn huis werd gearresteerd. Er zijn daarbij schoten gelost in het bijzijn van zijn minderjarig kind. De moeder van de man, die slecht ter been is, werd ook onheus bejegend. De man werd flink toegetakeld, ook nadat hij in de boeien was geslagen. De mishandeling werd voortgezet op het politiebureau. Dit zijn volgens Parmessar zaken die een goed onderzoek behoeven en waarbij er een ontslag moet volgen.

More
articles