Bonden aangesloten bij C-47 doen niet mee aan actie ‘Alles Plat’

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, benadrukt dat bonden aangesloten bij C-47, niet zullen participeren aan de protestactie ‘Alles Plat’ op vrijdag 24 maart aanstaande. Dit zei Berenstein gisteren op de Assemblee van de Arbeid van C-47. De protestactie wordt georganiseerd door verschillende activisten en is gericht tegen het beleid van de regering. De regering heeft de vakcentrale inmiddels weer uitgenodigd voor een gesprek, doch Berenstein gaf aan, dat de vakbeweging niet zal ingaan op de invitatie. Het heeft volgens de vakbond geen zin zaken opnieuw te herhalen, als die allang op papier staan en op uitvoering van regeringszijde wachten.  Berenstein verduidelijkt dat niet op de uitnodiging wordt ingegaan, omdat ‘’het lijkt alsof praten op dit moment geen zin heeft’’. Het lijkt volgens hem op een vertragingstactiek. ‘’Voor ons betekent het opnieuw beginnen aan het begin.‘’ De vakbondsman verklaarde, dat C-47 is benaderd door de organisatoren van de protestactie.

Echter is het verzoek om deel te nemen aan de actie afgewezen, omdat de ervaring van 17 februari nog vrij recent is. Door de ervaring van 17 februari is de organisatie volgens Berenstein, voorzichtiger geworden. Naast het voorzichtig zijn, verschillen de inzichten van de activisten met die van de vakcentrale.

Berenstein benadrukt, dat C-47 op zijn eigen manier door gaat om zaken gedaan te krijgen. ‘’De steun en zegen van C-47 heeft het protest wel. Maar vooralsnog zal C-47 niet meedoen aan de acties van 24 maart.‘’

More
articles