Verkoopster krijgt na waarschuwing 21 kilo in beslag genomen rundvlees terug

Een grote hoeveelheid rundvlees – ongeveer 21 kilo – die het afgelopen weekend door de politie van het ressort Waldeck en de Milieu-inspectie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg in beslag was genomen op een adres te Sidoredjo, moest terug worden gegeven aan de eigenaresse S.C. Zij werd aangehouden en heengezonden nadat er afstemming met het Openbaar Ministerie was gepleegd.

De politie kreeg een melding dat er op een adres te Sidoredjo, rundvlees werd verkocht. De politie stelde samen met de Milieu-inspectie een onderzoek in op het adres. Uit het onderzoek bleek, dat S.C. het vlees verkocht zonder dat haar daartoe een vergunning was verleend. Aangezien S.C. niet beschikt over een vergunning en ook het vermoeden bestond dat het vlees niet zou zijn gekeurd, werd zij aangehouden.

Uit het vervolgonderzoek bleek, dat het vlees bij een bekende slagerij in Paramaribo was gekocht en dat het vlees gekeurd was. Het vlees werd na afstemming met het Openbaar Ministerie teruggegeven aan S.C. met de waarschuwing, dat zij het vlees niet mag verhandelen, doch slechts voor eigen consumptie mag aanwenden.

More
articles