‘Registratieformulier voor koopkrachtversterking te ingewikkeld’

De registratieformulieren die minderdraagkrachtigen in moeten vullen om in aanmerking te komen voor de maandelijkse koopkrachtversterking van SRD 1.800, zijn volgens Mahinder Jogi (VHP), veel te ingewikkeld opgesteld. Jogi uitte gisteren tijdens een openbare vergadering in De Nationale Assemblee, zijn bezwaren over het volgens hem ‘’ingewikkelde formulier’’.

‘’Bepaalde punten zijn veel te moeilijk omschreven op de formulieren’’, zei Jogi. Hij stelde de regering voor om via radio- en tv-stations in alle talen uit te leggen wat er precies staat op het formulier en hoe men op een juiste manier antwoord daarop moet geven. ‘’Die duidelijkheid is belangrijk voor de samenleving. Er zijn heel weinig ambtenaren op het ministerie die in staat zijn om de formulieren zodanig in te vullen dat zij die behoeftig zijn, in aanmerking kunnen komen voor het bedrag‘’, aldus Jogi.

Indien de informatie voor de belanghebbenden niet duidelijk is, vreest Jogi, dat er een vervelende situatie kan ontstaan. ‘’Een situatie waarbij burgers behoefte hebben aan de tegemoetkoming en de regering die daadwerkelijk ter beschikking stelt, maar personen die hiervoor in aanmerking komen, deze niet krijgen, omdat de formulieren niet op een juiste wijze ingevuld worden. Ik vraag aandacht hiervoor‘’, aldus Jogi.

More
articles