SLM Airbus onderweg naar Suriname

De Airbus A340 die zal worden ingezet op de Mid-Atlantische route is momenteel onderweg naar Suriname. Deze informatie verneemt De West uit zeer betrouwbare bronnen en daarbij kregen wij ook de onderstaande videobeelden toegestuurd.
https://youtu.be/9zuiIbBeIuw

Twee vliegtuigen erbij voor SLM

Op 16 februari jongstleden is de volledig ondertekende LOI (Letter of Intent) ontvangen van AerCap voor de lease van het tweede B737-800 vliegtuig. Het proces tot inzet van deze B737-800 op de regionale route zal spoedig worden opgestart, het een en ander vanwege het uitbreiden van het route-netwerk en vlucht-frequenties.

Ook is op die dag formeel de aanzet gegeven tot infasering van de Airbus A340-300 welke in nauwe samenwerking geschiedt met onze luchtvaartautoriteit CASAS. Het in eigen beheer hebben van vliegend materieel en identiteit aan boord, is ook op de Mid-Atlantische route van eminent belang; daarom worden alle zeilen bijgezet tot het spoedig operationeel hebben van de A340. De SLM liet toen weten, dat het verwachtbaar is dat beide vliegtuigen rond mei 2023 operationeel inzetbaar zullen zijn.

Communiqué 2022 – 07

Aankomst A340-300

Surinam Airways is verheugd mede te delen dat onze tweede vloot aanwinst, de Airbus A340-300 vandaag 13 maart 2023, om 18.45 uur lokale tijd, op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven zal landen.

De A340-300 van lessor V2 Aviation vertrok met een totale vliegtijd van 12:50 uur vanuit Dubai naar Suriname, weliswaar vooralsnog onder Franse registratie FWTAJ en onder het beheer van V2 Aviation.

Na aankomst zullen CASAS en Surinam Airways verder werken aan de afronding van verdere documentatie waaronder het certificeringsproces en andere technische aspecten om het vliegtuig in eigen boezem te krijgen.

In afwachting hierop zal onze A340-300 voorlopig geparkeerd staan nabij onze hangar.

Dit vliegtuig zal door Surinam Airways worden ingezet op de Mid Atlantische route en heeft een configuratie van 32 business- en 225 economyclass stoelen. In de tussentijd zal hij mogelijk ook worden ingezet op de Regionale route voor het uitvoeren van charters en/of cargo vluchten.

De verwachting is dat uiterlijk de derde week van maart de officiële lease-overdracht zal plaatsvinden.

Surinam Airways blijft zich inzetten om de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen en spreekt haar dankbaarheid uit naar de totale Surinaamse samenleving, haar werknemers en al haar passagiers voor het in haar gestelde vertrouwen en geduld.

Corporate Communications

More
articles