Drie Venezolaanse piraten aangehouden in wateren Guyana

Drie Venezolanen werden afgelopen dinsdag in de wateren van Guyana gearresteerd door de Guyanese politie en de Guyana Defence Force Coast Guard, toen ze probeerden te vluchten met een gestolen vissersboot. De Guyanese politie stelde in een verklaring, dat de arrestatie het resultaat was van een uitstekende samenwerking tussen de gelederen van de GPF en de GDF na informatie over een piraterijaanval in een gebied bij Waini Point, North West District. ‘’Het team slaagde erin de verdachten aan te houden toen ze niet naar de Venezolaanse grens vluchtten met de boot en buitenboordmotoren die ze naar verluidt gestolen hadden‘’, aldus de verklaring.

De drie verdachten waren gewapend met geweren, bogen en pijlen. Navraag wees uit, dat op de genoemde datum en tijd, twee Guyanese vissers sliepen op het schip toen ze werden gewekt door de piraten die een jachtgeweer op hen richtten.

Het schip lag afgemeerd in Waini Point. De vissers verklaarden dat ze waren gewekt door drie mannen, waarvan twee geweren op hen richtten. De verdachten droegen allemaal zaklampen op hun voorhoofd. De slachtoffers zeiden dat de mannen tegen hen spraken in een vreemde taal, vermoedelijk Spaans. De verdachten bevalen de twee vissers van de boot te gaan, die ongeveer 6 meter lang, 1,20 meter breed en ongeveer 1 meter diep was en was uitgerust met twee Yamaha-buitenboordmotoren (een 40 pk en een 15 pk). De verdachten namen vervolgens de controle over de vissersboot over (samen met motoren, seine, etc.) en vluchtten naar de Venezolaanse grens. De twee slachtoffers (een 24-jarige en een tiener) slaagden erin een ander vissersvaartuig in de buurt te waarschuwen. De slachtoffers meldden de zaak bij hun baas, de 36-jarige zakenman Ravindra Singh, genaamd ‘Bundo’, die eigenaar is van de vissersboot.

De zaak werd vervolgens gemeld bij de politie op het politiebureau van Morawhanna. Als gevolg hiervan begaven de politie en de kustwacht zich snel naar Crab Dog, een berucht gebied aan de waterkant, waar ze de gestolen boot met de verdachten erin aantroffen. Toen de verdachten de politie en kustwacht zagen naderen, sprongen ze overboord. Het team slaagde erin de mannen aan te houden. Later bleken het Venezolaanse staatsburgers te zijn. De boot en de verdachten werden naar een veilig gebied begeleid. In de boot trof de politie twee enkelloops jachtgeweren, een scherpe 5.56 munitie, twee pijlen en een boog aan. De drie verdachten zitten momenteel vast en helpen bij het lopende onderzoek.

(Bronnen: KaieteurNews, Newsroom)

More
articles