Telesur lanceert eSIM

Telesur zal na een gedegen voorbereidingsfase tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023, starten met de geleidelijke vervanging van de fysieke simkaart. Dit is een onderdeel van onze interne digitale transformatie. Verder is dit nodig omdat uit onderzoek van GSMArena blijkt, dat er wereldwijd een stijgende lijn te zien is voor wat betreft het gebruik van eSims. Dit houdt verband met de toename van Internet of Things (IOT), waarbij gebruik gemaakt wordt van de eSim technologie. Via IOT-diensten worden Value Added Services (VAS) zoals smart metering, smart cars en smart roaming aangeboden. De VAS zorgen voor extra inkomsten.

Een eSIM is een digitale en in het toestel ingebouwde simkaart, waarop het serviceplan voor elke operator wordt gedownload en geïnstalleerd. Dit heeft als voordeel dat zulke toestellen sim profiles van meer dan één operator kunnen hebben. Dit in tegenstelling tot de fysieke simkaarten die Telesur nu gebruikt voor zijn klanten. De eSim is een chip, waarop elke operator zijn eigen serviceplan door de leveranciers van zo’n sim laat voorprogrammeren. Elke sim heeft nu dus maar één profiel.

Telesur zal het geheel gefaseerd aanpakken. Zo zal de Consumer FastTrack fase-I worden doorlopen om de nodige ervaringen op te kunnen doen en zich voor te bereiden op fase II. In de 2e fase inhoudende full Consumer en M2M services, zal gestart worden met smart metering en easy roaming.

De voorspellingen van GSMA laten zien dat er tegen het eind van 2025, globaal ongeveer 2.4 miljard eSIM smartphone connections zullen zijn. Dat is ongeveer 33 procent van het totaal aantal smartphones. Verscheidene smartphone en smart device manufacturers hebben verder aangegeven, dat hun devices in de toekomst alleen eSIMs zullen ondersteunen. Reden genoeg dus voor Telesur om het proces tot vervanging op te starten. Zo kan tijdig tegemoet gekomen worden aan de (toekomstige) behoeftes van klanten.

More
articles