Verdachten gewelddadige protestactie voorgeleid en gehoord

Gisteren zijn 83 personen die betrokken waren bij de geëscaleerde protestactie van 17 februari, voorgeleid bij de officieren van justitie. Deze personen worden onder andere verdacht van poging tot doodslag, diefstal, opruiing, wederspannigheid en vernieling.

Naar aanleiding van de protestactie zijn samen met Stephano ‘Pakittow’ Biervliet, nog 113 personen aangehouden, waarvan 30 gelijk zijn heengezonden. Bij de voorgeleidingen van gisteren zijn 10 personen, waaronder jeugdigen, heengezonden vanwege het ontbreken van een redelijk vermoeden van schuld aan enig strafbaar feit.

De verdachte Biervliet is bij de rechter-commissaris voorgeleid voor onder andere poging tot doodslag, verstoring van de openbare orde, opruiing, openlijke geweldpleging, brandstichting, gekwalificeerde diefstal en zware mishandeling. De rechter-commissaris heeft nog geen besluit genomen over de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling van de verdachten. De verdachten zijn verhoord op de bureaus Nieuwe Haven en Geyersvlijt. Vanwege de grootte van de groep heeft het Openbaar Ministerie besloten deze verdachten niet virtueel te horen, maar in persoon.

More
articles