Mac Andrew ontvangt IMF-vertegenwoordiger Amo Yartey

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), heeft op donderdag 16 februari Charles Amo-Yartey, vertegenwoordiger van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Suriname, voor een beleefdheidsbezoek ontvangen. De minister heeft een uiteenzetting gegeven van het beleid van het ministerie, dat gestoeld is op de concepten Decent Work en Youth POWER.

De minister benadrukte ook dat het beleid van het ministerie thans meer dan ooit gericht is op het bijdragen aan duurzame ontwikkeling in Suriname, waarbij uiteraard de focus ligt op de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs), waaronder SDG 8: Decent Work. De bewindsman benadrukte, dat ook andere doelen worden meegenomen en dat in het onlangs getekende Decent Work Country Programma, onder meer klimaatverandering en de noodzaak voor ‘groene’ jobs zijn meegenomen.

Mac Andrew ging ook in op de Social Protection Expenditure Review, die thans ondernomen wordt door het ministerie en wel middels technische assistentie van de International Labour Organisation (ILO). De review heeft als voornaamste doel de diverse sociale veiligheidsvoorzieningen van de overheid in kaart te brengen. Vorig jaar is al duidelijk geworden, dat de overheid meer dan 40 sociale protectievoorzieningen heeft.

 

More
articles