Regering geeft nieuwe richting aan bezuinigingsbeleid:

‘Santokhi zal dienstreizen tot het minimale beperken’

Financiënminister Stanley Raghoebarsing, heeft tijdens de begrotingbehandeling in De Nationale Assemblee meegedeeld, dat de regering een nieuwe richting zal geven aan haar bezuinigingsbeleid. Zo zal president Chandrikapersad Santokhi als onderdeel van het bezuinigingsbeleid, dienstreizen tot het minimale beperken. Ook zullen ministers zoveel als mogelijk virtueel participeren aan conferenties. De bezuinigvoorstellen die ook het beperken van benzine- en telefoongebruik betreffen, worden door het Kabi-net van de President verder uitgewerkt.  Tijdens de volgende regeringsvergadering zullen de bezuinigingsvoorstellen gepresenteerd worden. Er zal eveneens ook worden nagegaan in hoeverre de parastatale bedrijven kunnen bijdragen. Raghoebarsing zegt dat deze zaken nog uitgewerkt moeten worden, maar dat de adviezen van het parlement hierover worden bekeken. Ook binnen de overheid zal er invulling worden gegeven aan het bezuinigingsbeleid. Bij de begrotingsbehandeling in het parlement wordt de na-druk gelegd op niet traditionele inkomsten. ‘’In plaats van de belastingen bij de loontrekkers te innen, wordt gekeken naar de niet traditionele gebieden waar inkomsten gehaald kunnen worden‘’, aldus Raghoebarsing.

Naast de bezuiniging bij de overheid zal worden nagegaan waar er onnodig ontheffingen worden gegeven op de handel in luxegoederen alsook het herzien van de grondtarieven en overvliegtarieven. ‘’Haal het geld waar het gehaald moet worden.

Dat moet voldoende inkomsten geven aan de bevolking van Suriname en dat de bedrijven hun bedrijvigheid op een normale wijze kunnen doen, zonder het gevoel te hebben dat ze worden overbelast.‘’ Raghoebarsing benadrukt dat de regering de goedgekeurde maatregelen van het herstelplan zodanig moet uitvoeren dat deze draagbaar blijven voor de bevolking, zoals geadviseerd in het parlement.

More
articles