Legerleiding: ‘Personeel kan niet uitkijken naar verdere loonsverhoging’

De bevelhebber van het Nationaal Leger Kolonel Werner Kioe A Sen, heeft tijdens een onlangs gehouden persconferentie van het ministerie van Defensie te kennen gegeven dat het personeel momenteel niet moet uitkijken naar een te hoge salarisverhoging. Volgens hem is dat momenteel niet in de planning, maar wordt via verschillende manieren getracht, het welzijn van de militairen in stand te houden.

Zo zal er volgens de bevelhebber getracht worden, voor vervoer te zorgen. “Ik weet dat er mensen komen vanuit Saramacca, Commewijne en ver gelegen gebieden waar de busverbinding moeilijk is, maar we gaan het personeel in deze moeilijke tijden zoveel als mogelijk proberen tegemoet te komen”, aldus Kioe a Sen. Volgens de bevelhebber zal ook getracht worden, de leefsituatie van het personeel te veranderen.

Dit gezien het feit dat de legerleiding op de hoogte is van de hoge tarieven die voor huur neergeteld moeten worden. Volgen Kioe A Sen zal getracht worden percelen goedkoop gefinancierd te krijgen, waardoor elke persoon in het leger in aanmerking komt voor zo een perceel. Het project zal volgens de bevelhebber in fasen geschieden, waarbij de eerste groep zal bestaan uit 180 militairen. In de tweede fase zullen volgens de bevelhebber 800 militairen in aanmerking komen voor een stukje grond. De legerleiding hoopt hiermee een deel van de bezorgdheid onder het personeel, weg te werken.

More
articles