Minister TCT benadrukt ongewijzigde tarieven bus- en boothouders

Albert Jubithana, minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), benadrukte gisteren in het parlement, dat de tarieven voor bustransport en een bootrit niet zijn aangepast. Volgens de bewindsman moet de gemeenschap geen cent meer betalen dan zij gewend is, dit gezien de sector wordt gesubsidieerd. Indien zulks toch gebeurt, moet het aan het ministerie worden gerapporteerd. Volgens Jubithana zullen er ernstige maatregelen worden genomen tegen degenen die zich schuldig maken hieraan. De bewindsman zegt  dat er een bedrag van SRD 14,6 miljoen is uitgetrokken om de sector te  subsidiëren.

Volgens de minister is de prijs voor een stadsrit sinds augustus vorig jaar SRD 8,50. Dit tarief blijft gehandhaafd. Ook voor alle andere routes, zijn de tarieven ongewijzigd. De buschauffeur mag niet meer vragen aan een passagier. De controle zal worden opgevoerd. Jubithana voerde aan, dat de subsidie niet zonder meer zal worden betaald aan de 1.400 busvergunninghouders. Gecontroleerd zal worden, of de bussen daadwerkelijk hebben gereden. De bewindsman deelde mee, dat er goede afspraken zijn gemaakt met de PLO voor samenwerking. Er zal ook een klachtenlijn komen per 14 februari.

Ook de tarieven voor boottransport zullen volgens de bewindsman, ongewijzigd blijven. Zo wordt volgens de minister voor transport te water van Paramaribo-Meerzorg vice versa niet meer dan SRD 8 betaald.

More
articles