EZ vindt partner in Rotary Clubs voor uitbanning Single Use Plastic

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft in vier Rotary Clubs een partner gevonden voor het uitbannen van Single Use Plastic. Door middel van het “Greener Together Milieuproject” wil de Rotary een bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu van ons land. Dit willen zij samen met EZ, het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC), de private sector en 15 scholen bewerkstelligen. De presentatie, waarbij er dieper op het project is ingegaan, is op 6 februari 2023 gehouden op IMEAO 1.

Sylvia Ang, lid van Rotary Club Paramaribo Suriname, heeft een presentatie gehouden over het project. Zij benadrukte dat er een mijlpaal bereikt is, waarbij op de 15 scholen en drie ministeries een afvalbeheer systeem wordt ingezet. District Governor van district 703, Leslie Ramdhanny, en directeur Karishma Mathoera van Ondernemerschap van EZ, waren ook aanwezig tijdens de presentatie.

“Een van de belangrijkste doelen van het ministerie van EZ is om de ondernemers en consumenten bewust te maken van overtollig plastiek. Deze transitie start het ministerie samen op met Rotary”, benadrukt directeur Mathoera van ondernemerschap desgevraagd in een vraaggesprek. Een ander doel van EZ is om ondernemers te stimuleren om herbruikbare producten of milieuvriendelijke producten te maken. Verder zal dit zorgen voor een duurzaam ondernemersklimaat.

IMEAO1 mocht als eerst een recycle bin en een waterdispenser in ontvangst nemen van de Rotary Clubs. Ook hebben de docenten van de school awareness sessies gevolgd en mochten hiervoor een certificaat in ontvangst nemen. Het project wordt uitgevoerd gedurende het schooljaar 2022-2023 en zal na deze pilot-fase worden voortgezet bij andere bedrijven en scholen.

 

More
articles