‘Transformatie luchthaven moet leiden tot meer diensten’

Vijay Chotkan, directeur Luchthavenbeheer, heeft onlangs meegedeeld dat er een transformatie plaats zal vinden op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven (JAP). “Het transformatieproces zal gepaard gaan met het vergroten van de ruimte in de luchthaven, omdat dit moet leiden tot de aanbieding van meer diensten”, aldus Chotkan.

Hij verduidelijkte dat de luchthaven niet alleen een gebouw is. “Als we over transformatie praten, dan gaat het hierbij om de faciliteit, waarbij passagiers zo effectief en efficiënt mogelijk kunnen worden opgevangen.” Chotkan vertelde dat er een 10 km lange schutting opnieuw geplaatst moet worden.  Vanwege het feit dat we internationaal opereren, moeten wij volgens Chotkan, voldoen en blijven voldoen aan internationale veiligheids- en beveiligingseisen. Vervolgens zei Chotkan de parkeerplaats te willen vergroten voor minimaal 600 voertuigen voor aankomst en vertrek.

Chotkan stelde dat een van de prioriteiten bij deze transformatie, het aanleggen van een verbinding tussen de landing en taxibaan zal zijn.

Een taxibaan is die waarop de vliegtuigen voortbewegen, wanneer ze richting startbaan gaan of wanneer ze van de landingsbaan komen. Deze verbinding zal volgens Chotkan dus in het voordeel werken van de vliegmaatschappijen, omdat het vliegtuig  dan minder brandstof zal gebruiken. “Dit alles zal moeten resulteren in het beter faciliteren van de klanten.”

More
articles