Brunswijk: ‘Het IMF oefent drukt uit op Suriname, terwijl het geen geld ontvangt’

(foto: Ivan Summerville)

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei gisteren voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van Raad van Ministers (RvM), dat Suriname moet kappen met het IMF-programma. Volgens hem gaat het ten koste van de Surinaamse gemeenschap, terwijl het land geen kopercent ontvangt.  “Wat doen ze eigenlijk? We hebben geen geld ontvangen. Waarop wachten wij nog? Het IMF gaat je zeggen dat je de gasbomprijs en de subsidie moet loslaten, maar dat gaat weer ten koste van het volk”, aldus de vicepresident. Hij zegt dat er momenteel mensen zijn die niet normaal kunnen eten. Brunswijk vraagt zich af, wat er zal gebeuren als de prijzen voor kookgas moeten worden aangepast.

Brunswijk herinnerde de regering eraan, dat dit niet de belofte is die zij gedaan hebben voor de verkiezingen. “De regering waar ik ook in zit, moet begrijpen, dat wij het volk dit niet hebben beloofd. We moeten rekening houden met het volk en dat probeer ik ook te doen, maar u weet het, mi ben taigi unu k’ba dat na kawtere mi e hori toch”, aldus de vicepresident. Volgens hem doet hij niet alsof hij geen deel is van de regering, maar heeft hij vaker aangehaald, dat de gemeenschap de druk niet langer kan dragen.

Brunswijk geeft aan ook de regering te hebben gewaarschuwd, dat de koers niet naar SRD 30 mag. Volgens hem zit die intussen boven de SRD 30 en gaat richting SRD 35 en kan de gemeenschap dit totaal niet dragen. De prijzen vliegen volgens de vicepresident de pan uit als gevolg hiervan. Volgens Brunswijk wil de regering gelden innen ten koste van de gemeenschap, hetgeen volgens hem niet kan.

More
articles