Belfort: ‘VP ook debet aan verarming van het volk’

Abop-parlementariër Edward Belfort, is niet te spreken over de uitspraken die vicepresident (VP) Ronnie Brunswijk, heeft gedaan. Belfort zegt tegenover de krant, dat niet slechts de president besluiten neemt en doorvoert, maar de totale regering met medeweten van de vicepresident.

Brunswijk heeft gisteren voor aanvang van de Raad van Ministers vergadering gezegd, dat de huidige situatie in het land niet zo kan doorgaan. ‘’Alle kostenverhogende maatregelen gaan ten koste van het volk. Dit hadden wij niet beloofd aan het volk. Het volk kan de verhogingen niet meer dragen’’, aldus de vicepresident. Belfort zegt dat in artikel 116 van de Grondwet staat, dat de regering gevormd wordt door de president met de vicepresident en de Raad van Ministers (RvM). De vicepresident is zegt Belfort, belast met de dagelijkse leiding aan de RvM en als zodanig verantwoording verschuldigd aan de president. ‘’De vicepresident is, hoe je het draait of keert, deel van de regering. De regering is verantwoording verschuldigd aan De Nationale Assemblee. Dus waarover praat de vicepresident? Hij is ook debet aan de verarming van het volk‘’, aldus Belfort. De vicepresident benadrukte gisteren, dat het beleid van de regering aangepast moet worden en dat de wisselkoers beteugeld moet worden.

De vicepresident stelde, dat indien de koers boven de SRD 30 is voor de US-dollar, het niet meer te dragen zal zijn voor het volk. Belfort: ‘’Hij probeert zand in de ogen van het volk te strooien, terwijl hij ook deel uitmaakt van de vernietiging van de samenleving. De vicepresident is onderdeel van de regering en doet keihard mee met de verhoging van alle goederen en diensten.‘’

More
articles