APA Corporation: ‘Meer dan 200 miljoen vaten olie in Sapakara Zuid-2’

APA Corporation (Nasdaq: APA) heeft gisteren de succesvolle boor- en stroomtesten aangekondigd van de Sapakara South-2 (SPS-2) taxatieput, de tweede taxatieput om de eerder aangekondigde ontdekking te testen. De put bevindt zich ongeveer 4,6 kilometer (3 mijl) ten zuiden van de Sapakara South-1 (SPS-1). Taxatie-put SPS-2 stuitte op ongeveer 36 meter (118 voet) winbare olie in een hoogwaardig Campano-Maastrichtiaans reservoir.

Gegevens verzameld uit de stroomtest en de daaropvolgende drukopbouw wezen op een incrementele verbonden bron van meer dan 200 miljoen vaten (MMbbls) olie. “De resultaten van de SPS-2-boor- en stroomtesten zijn consistent met onze pre-drill-verwachtingen, bevestigen onze geologische, geofysische en reservoirmodellen en belangrijker nog, voegen substantiële middelen toe voor een potentiële ontwikkeling”, aldus John J. Christmann IV, CEO en president van APA. De rig-activiteit is aan de gang en gericht op het boren van twee beoordelingsputten bij de Krabdagu-ontdekking, die ongeveer 17 kilometer (11 mijl) ten oosten van Sapakara ligt. Krab-dagu-2 is momenteel aan het boren; APA verwacht dat Krab-dagu-3 in februari zal spudden met een tweede boorplatform.

APA Suriname heeft een werkbelang van 50 procent in Blok 58; TotalEnergies is de exploitant en heeft het resterende 50 procent werkbelang.

Over APA

APA Corporation bezit geconsolideerde dochterondernemingen die olie en aardgas opsporen en produceren in de Verenigde Staten, Egypte en het Verenigd Koninkrijk en die op zoek gaan naar olie en aardgas voor de kust van Suriname en in de Dominicaanse Republiek. APA publiceert aankondigingen, operationele updates, beleggersinformatie en persberichten op haar website, www.apacorp.com.

Aanvullende details over Suriname, ESG-prestaties en andere beleggers gerelateerde onderwerpen zijn te vinden op investor.apacorp.com.

 

More
articles