Wetgevers voelen zich belazerd in kwestie belastingdirecteur

Parlementsleden hebben de afgelopen week informatie gevraagd inzake de huidige positie van Ismaël Kalaykhan die zich soms voordoet als belastingdirecteur en op andere momenten als externe aangetrokken kracht. Volgens verschillende parlementariërs zorgt dit voor verwarring, gezien op de website van de Belastingdienst, hij wordt vermeld als te zijn de waarnemende belastingdirecteur. Indien dit volgens de wetgevers klopt werd gevraagd waarom Kalaykhan een bedrag van US-dollar 13000 verdient. Dit is volgens hen slechts mogelijk, als Kalaykhan als externe kracht is aangetrokken. Echter is er volgens verschillende parlementariërs heel veel mis, gezien hij op stukken heeft getekend als zijnde directeur. Volgens hen zal dit ernstige juridische gevolgen hebben, mocht het kloppen.

Wetgevers vroegen de regering naar de resolutie, waarop duidelijk aangegeven is, wat voor functie Kalaykhan bekleedt. Volgens hen moet er spoedig een directeur gezocht worden indien Kalaykhan is aangetrokken als directeur omdat zijn aanstelling de staat veel te veel kost.

NDP-parlementariër, Melvin Bouva, wees op het Decreet 56 dat handelt over de benoembaarheid van vreemdelingen, in publieke functies. Kalaykhan zou conform dit decreet niet benoemd kunnen worden als directeur noch als onderdirecteur. Bouva merkte op, dat in het kader van de introductie van btw vertrouwen en betrouwbaarheid belangrijk zijn en dat de huidige ruis rond Kalaykhan niet goed is. Hij vroeg wat de rechtskracht is van alle besluiten en handelingen gepleegd door of namens Kalaykhan.

More
articles